از فروردین ماه 1387 که خبر ساخت سریال الف ویژه شبکه سه که در ابتدا "در کاسه های سفالی" و بعدها "سرزمین کهن "نام گرفت به میان آمد همواره نام کمال تبریزی با این سریال همراه بود. گفته می شود که این سریال یکی از پرهزینه ترین مجموعه های تلویزیونی صدا و سیمای جمهوری اسلامی است و مانند سریال در چشم باد چندین دهه از پر فراز و نشیب ترین دوره های تاریخ معاصر ایران را روایت خواهد کرد.اما نکته قابل توجه درباره تولید این سریال این است که روند تولید این مجموعه تلویزیونی با وجود صرف هزینه های کلان برای آن بارها و بارها متوقف شده است و این در حالی است که هر روز توقف پروژه ای بزرگ مانند کاسه های سفالی می تواند هزینه های قابل توجه و ضرر های مالی چشمگیری داشته باشد.
فیلمبرداری مجموعه "سرزمین کهن" بر اساس اعلام های صورت گرفته توسط مسوولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی قرار بوده تا در سه فاز صورت گیرد.پس از اینکه در تاریخ 25 فروردین سال 87 روزنامه بانی فیلم از قول "مجید جوشقانی" مدیر گروه فیلم سریال ارتش خبر از تولید "درکاسه های سفالی" یا همان " سرزمین کهن" امروزی به کارگردانی کمال تبریزی می دهد؛ "فرشته صدر عرفایی" که در این سریال ایفای نقش کرده است در خبری که در تاریخ 31 خرداد ماه سال 89 بر روی خروجی خبرگزاری فارس قرار گرفته از پایان فاز اول فیلمبرداری این سریال گفته و تاکید می کند که در فراغتی که در این مرحله برای او پیش آمده است ممکن است به پروژه ای دیگری نیز فکر کند.
همزمان با تولید سرزمین کهن ساخت
با انتشار خبر آغاز قریب الوقوع ساخت سریال "سمفونی بزن و بکوب" که فرهاد توحیدی آن را نوشته و کمال تبریزی آن را جلوی دوربین خواهد برد؛ به نظر می رسد که تبریزی قصد دارد تا این "بلد بودن" را به اثبات برساند و بر این نکته تاکید کند که در ایران می توان بر خلاف برنامه سازی در کشورهای سابقه دار در عرصه سینما و تلویزیون همزمان با یک "بیگ پراجکت" دولتی و در لابلای آن یک سینمایی آن هم با بودجه یک نهاد دیگر و یک سریال شخصی ساخت و هیچ صدایی هم از سرمایه گذاران و مسوولان این "پروژه بزرگ" به گوش نرسد و در عین حال نشریات سینمایی کشور نیز آن را کاملا یک امر طبیعی تلقی کرده و از کنار آن بگذرند.
از همه عجیب تر همه هزینه هایی است که رسانه ملی از جیب بیت المال برای این سریال تحمل می کند تا هر از چندی کارگردان آن بتواند در گوشه ای پروژه ای دیگر را در فضای "میان تولید!" به نتیجه برساند و دوباره بعد از فراغت به سر پروژه اصلی بازگردد.
آیا این امکان برای همه اهالی سینما و تلویزیون وجود دارد یا کمال تبریزی با بلیتی خاص دو سریال و یک سینمایی را این گونه می سازد؟
بعدالتحریر:سایت سینمایی "سینما پرس" در تاریخ دهم دی ماه سال گذشته در خبری از قول جهانگیر کوثری نوشته است:"فیلمنامه «مادرم آسیه» که قرار بود کارگردانی آن را کمال تبریزی برعهده داشته باشد، هنوز به پایان نرسیده و به همین دلیل همچنان برنامه ای برای آغاز پیش تولید آن نداریم."که به احتمال زیاد این فیلم هم احتمالا قرار بوده تا در همین فاصله "میان تولید" این فیلم نیز به نتیجه برسد! بد نیست بدانید که بر اساس همین گزارش جناب تبریزی قرار است فیلمی دیگر را به جای "مادرم آسیه" در ترکیه بسازند.